In 1979 werd Windkorenmolen De Vlijt beroepsmatig in bedrijf genomen door Hans Dobbe. Kwaliteit, milieubewust en (h)eerlijkheid zijn naast biologisch en lokaal kernwaarden die heden ten dage hoog in het vaandel staan van het windkorenmolenbedrijf De Vlijt, vanaf 2012 in eigendom van Bart Mols.

In de loop der jaren is het team uitgegroeid tot  6  medewerkers, die zich met passie inspannen voor de bijzondere producten van Windkorenmolen De Vlijt. Of het nu gaat om de productie of om de verkoop ervan, samen maken we De Vlijt tot een succes.

Hieronder stellen wij ons graag aan u voor:

 Bart Mols, eigenaar. Ik kreeg op 14 jarige leeftijd een ‘klap van de molen’ in mijn toenmalige woonplaats Schijndel. Na een studie bedrijfseconomie voor de gezondheidszorg en in loondienst werkzame carrière,  besloot ik in 2006 van mijn hobby mijn beroep te maken en startte in Korenmolen Nooit Gedagt te Woudrichem een windkorenmolenbedrijf. Ambities groeiden en in 2012 werd Windkorenmolenbedrijf De Vlijt in Wageningen overgenomen. Wat is er mooier dan met een eeuwenoud werktuig binnen de huidige wet- en regelgeving niet alleen nostalgie in zakken te verkopen, maar een kwalitatief hoogstaand product dat zich onderscheidt in de markt. Trots is de sleutel tot succes.

 

 

 

 

 

Michiel van der Leeuw, molenaar. Ik ben al ruim 40 jaar op de een of andere manier bezig met molens. Ooit begonnen als hulpje van mijn broer die vrijwillig molenaar is, heb ik mij later wat meer toegelegd op molengeschiedenis, tot ik een jaar of tien geleden vond dat het tijd werd om ook maar eens het diploma vrijwillig molenaar te halen. Na een aantal jaren gedraaid te hebben op de Doesburgermolen in Ede, kreeg ik de mogelijkheid om bij Windkorenmolen De Vlijt te gaan werken. Ik doe dat nu alweer een aantal jaren met heel veel plezier. Dat plezier zit hem vooral in het maken van een mooi product, biologisch en in de streek geteeld. Maar vooral lekker!

 

  

  

 

Maria van den Bosch, productie- en winkelmedewerker. Na een aantal ‘groene’ opleidingen en zeer diverse banen, van de zorg tot de veredeling, werkte ik een zomer bij Andre Jurrius op het land. Hij levert de biologische tarwe aan De Vlijt en zo bracht hij mij in contact met Bart. Inmiddels werk ik hier alweer sinds 2013. Ik vind het mooi en blijf me er ook van bewust van dat het bijzonder is om op zo’n plek te mogen werken, ambachtelijk, kleinschalig, intiem, puur, biologisch. Hoewel ik nooit een keukenprinses zal worden, zoals mijn collega Susan, vind ik het wel leuk de recepten te maken en deze te verkopen aan de klant. Handen in het meel, sjouwen, trap op en af, klantcontact, collega’s, ja ik kan hier m’n energie wel kwijt.

  

Susan Peterson, winkelmedewerker. De molen bestaat al sinds 1879 en werkt nog steeds. Het is dus eigenlijk een werkend museum waar de traditie van graan, molen en brood in leven gehouden wordt. Dat ik, hoewel ik niet in Nederland geboren, in dit museum werk, vind ik leuk. De mensen die naar de molenwinkel komen zijn meestal zeer geïnteresseerd in bakken. Ik bak al meer dan twintig jaar mijn eigen brood dus als klanten een bakprobleem hebben, kan ik ze meestal wel helpen. Door de universiteit komen er bezoekers en klanten uit de hele wereld in de molen. Zij zijn vaak op zoek naar specifieke producten uit hun thuisland, waarvan ze de Nederlandse naam niet kennen. Dan vraag ik welk gerecht ze gaan maken zodat we beter kunnen zoeken. Als ze het dan gevonden hebben, is de vreugde groot.

 

 

 

 

 Introductie 'under construction' 

 
Matthijs Bassie, molenaar
Tobias Hiemstra, winkelmedewerker
Dennis van Manen, molenaar